JAK NA BOLEST V KRKU
Co 2 hodiny rozkousat a sníst stroužek česneku a pít čaj z tymiánu - Kloktat slanou vodou - Cumlat koření hřebíček během dne - Obklad na krk: vyždímat plenu namočenou ve slané studené vodě, překrýt igelitem, na to suchý ručník. Nechat zabaleno 2 hodiny. - Z lékárny je velmi účinný přípravek JOX ve spreji. Několikrát denně stříknout přímo na mandle - vzít si na pomoc zrcátko. - OROFAR ve spreji - v lékárně - Do 2 dl vody dát 2 lžičky soli a pár kapek TEE TREE OIL - kloktat. - 1 tvaroh ve staniolu. Tvaroh rozmačkáme vidličkou a rozložíme rovnoměrně na kapesník v šátku, přiložíme ke krku a zavážeme. Necháme i půl dne nebo přes noc.
Kořeněná limonáda proti bolesti v krku 600 ml vody, 2 hřebíčky, 2 kuličky nového koření, kousek celé skořice, šťáva z celého citronu, med
Dáme vařit vodu a koření do hrnce, přikryjeme a 10 minut pomalu vaříme (ne klokotem).
Po uvaření scedíme, přidáme lžíci medu a šťávu z celého citronu. Pijeme co nejvíce horké.
Je to příjemná varianta léčby.
MRKVOVÝ SIRUP OD KAŠLE
Postup: Do většího hrnce dáme 1/2 litru čerstvé mrkvové šťávy a 4 lžíce medu.Za občasného míchání zahustíme do sirupu konzistenci, nevaříme. Bereme 1 lžičku 5x denně.Je to starodávný osvědčený recept na kašel a choroby produšek.
Na kašelVincentka,mléko,med
Převaříme mléko. Do hrnku dáme 1/3 vincentky kterou zahřejeme, ale pozor aby nepřekročila teplotu 70 stupňů. V ní rozpustíme kávovou lžičku medu a vše dolijeme trošičku ochlazeným mlékem, taky aby mělo méně než 70 stupňů. Pijeme ještě teplé.
Proti kašli1 hrnek mléka, 1 žloutek, 1 lžička másla, 1 lžíce medu Vše umíchat v teplém mléce a vypít.
Na dráždivý kašel - 12 skořápek vlašských ořechů, 1/2 l vody. Vyloupeme 12 vlašských ořechů namočíme je do 1/2 l vody, necháme
louhovat 4 hod., potom je 1/2 hod. vaříme a dolíváme, aby bylo pořád 1/2
l vody.
Pijeme slazené medem nebo cukrem 3x denně šálek. Po dvou dnech se začne odkašlávat.
Máslový čaj Bolest při polknutí, pálení a škrabání v krku. Nejlépe zažene tento jednoduchý recept. Uvaříme 250 ml černého čaje, přidáme polévkovou lžíci medu a polévkovou lžíci másla. Dobře promícháme a ihned vypijeme.
Úporný kašel - Nastrouhejte a rozetřete křen a
smíchejte s medem. Užívejte ráno nalačno, hodinu po obědě a večer před
spaním po čtvrtině jedné kávové lžičky.
Ztráta hlasu Z lékárny:tablety PANTHENOL, HOMEOVOX, CALCIOVÝ SIRUP, VINCENTKA V TABLETÁCH Křen s medem Křen najemno nastrouháme a 2 lžíce křenu smícháme se lžící medu. Užívat bychom pak měli 3 x denně jednu čajovou lžičku, u dětí dávku raději o něco snížíme.
Už za moment po jeho konzumaci pocítíme, že se nám "spouští rýma", snadněji odkašláváme a lépe se nám dýchá.HLAVA, DUTINY
Čelní dutinyNejdříve si uvaříme středně velký brambor ( musí být vařen ve slupce), připravíme si šátek tak , aby odpovídal šíři čela a dal se zavázat na něj položíme igelit a na igelit kapesník. Pak bramboru oloupeme a lehce rozmačkáme, vložíme na kapesník v šátku a přiložíme na čelo ( teplota bramboru by měla být co nejteplejší, prostě co snesete), a necháme působit 20- 25 minut.PRŮDUŠKY Octový zábal - proti nachlazení a horečce Vlněné ponožky namočte do studeného octového vodného roztoku (šest lžic octa na půl litru vody). Ponožky vyždímejte a oblékněte si je. Přes ně si natáhněte suché ponožky a jděte si lehnout. Po asi dvaceti minutách zábal vyměňte.
Účinky: Ocet je tradiční a velmi účinné antiseptikum, působí silně protizánětlivě a příjemně chladivě. Stejně jako tvarohové zábaly, snižují také octové ponožky horečku. Za dvě hodiny se tělesná teplota díky zábalu sníží přibližně o jeden stupeň.
Onemocnění horních cest dýchacích
Při nemocech se doporučuje brát med s teplým mlékem (40 C) nebo med s citrónovou šťávou (šťáva z 1 citronu na 100 g medu), případně jeden šálek komonicového čaje s 1 polévkovou lžíci medu.Med ze smrkových výhonků - na průdušky
35 dkg výhonků spaříme v 1 litru převařené vody a necháme 2 dny louhovat.
Pak přecedíme a přidáme 1,35 kg cukru. Vaříme, až zhnědne a zhoustne . Výhonky se sbírají do 15.května. Hned horké to naléváme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme víčkem dolů, necháme vychladnout .Z jedné dávky jsou dvě sklenice .
Medvědí mlékoTeď jeden typ pouze pro dospělé. Je výborný a velmi účinný při počátečních příznacích nachlazení. Ohřejeme 200 ml mléka, přidáme panáka rumu a 2 lžíce medu. Stačí vypít 2 sklenice za večer a ráno se cítíte jak rybička.
Zázvorový čaj 10g čerstvého strouhaného zázvoru.vaříme 5 minut v 1 litru vody. Poté ho přes cedník vymačkáme. Do vzniklého čaje se přidáme šťáva z jednoho citrónu či pomeranče, osladíme a pijeme horké.
Křen s medem Křen najemno nastrouháme a 2 lžíce křenu smícháme se lžící medu. Užívat bychom pak měli 3 x denně jednu čajovou lžičku, u dětí dávku raději o něco snížíme.Už za moment po jeho konzumaci pocítíme, že se nám "spouští rýma", snadněji odkašláváme a lépe se nám dýchá.
Cibulový sirup Nakrájíme 3 cibule na kolečka. Postupně je vrstvíme do nádoby a prosypáváme cukrem (nejlépe třtinovým). Nakonec přikryjeme a necháme odstát. Za několik hodin pustí cibule šťávu, kterou slijeme do skleničky. Sirup podáváme při kašli několikrát denně po lžičkách.
Cibulový čaj
Do 200 ml vroucí vody dáme na 5 minut vařit 2 nadrobno nakrájené cibule.
Necháme 10 minut vyluhovat, scedíme a osladíme medem. Pijeme několikrát denně.
PARFÉMOVANÝ OSVĚŽOVAČ VZDUCHU
Ingredience:*zavírací sklenice * růžové okvětní lístky (nesušené) * sůl
Do pěkné zavírací sklenice dávejte na střídačku vrstvy růžových lístků a soli.Nechte asi 24 hod. a po odšroubování víčka se celá místnost provoní. Na noc zase uzavřete. Sůl můžete třeba obarvit potravinářským barvivem.
SRDCE
Posílení srdce: Podstatou infarktu je choroba věnčitých tepen, které vyživují srdeční sval. Jsou-li zúženy, dodávají srdci méně živin a kyslíku, na němž je srdce závislé. Med způsobuje rozšíření věnčitých cév a zlepšuje koronární oběh krve. Podle sdělení řady autorů vede užívání medu (průměrně 70g denně) po delší dobu (1 až 2 měsíce) u osob s těžkým srdečním onemocněním ke zvýšení obsahu hemoglobinu, k upravení složení krve a také srdečně cévního napětí a vůbec ke zlepšení celkového stavu.
ŽALUDEK, STŘEVNÍ TRAKT, ŽLUČNÍK, JÁTRA
Žaludek a střevní traktMed působí jako léčebně dietetický prostředek proti řadě žaludečních a střevních nemocí, při zánětu žaludeční sliznice a vředových onemocněních. Vředové onemocnění žaludku
Med způsobuje hojení vředového povrchu sliznic. výstelky žaludku. Med se užívá 1,5 hodiny před jídlem nebo 3 hodiny po jídle. Onemocnění jater a žlučových cest
Med výrazně šetří játra a umožňuje jejich regeneraci. Zatímco u rafinovaného (řepného) cukru musí být celé požité množství rozštěpeno v játrech a teprve potom využito, z medu se v játrech štěpí jen malá část složitějších cukrů. Cukry jednoduché, kterých je v medu převaha, játry neprocházejí, jsou přímo ze zažívacího traktu vstřebávány do krve.
PRO UNAVENÁ JÁTRA
Při jakémkoli oslabení našeho organizmu jsou nadměrně zatěžovaná
naše játra. Při infekci bychom jim proto měli dopřát trochu úlevy v
podobě stravy, ve které omezíme všechna tučná, příliš kořeněná a smažená
jídla. A naopak přidáme více nízkotučných mléčných výrobků a mrkve.
Mrkvový tvaroh na játra
Nastrouháme 3 mrkve, smícháme je s 250 g nízkotučného tvarohu a
naředíme 1 lžící kefíru. Dobře promícháme. Můžeme osladit nebo trochu
osolit, podle chuti.
LIEČIVÝ NÁPOJ NA CHOLESTEROL PREČIŠTĚNÍ KRVE
Ingredience:2 litry prevarenej vody, 20 dkg cukru, 4 citróny, 15 až 20 strúčikov cesnaku, 20 dkg křenu,1 väčšia cibuľa
Postup:
- cesnak, chren a cibuľu zomelieme....dáme do 4 L sklenenej fľaše, pridáme prevarenú vodu, cukor a na kolieska nakrájané citróny.
- luhujeme 14 dní za občasného premiešania
- precedíme cez gazu
- hotový nápoj skladujte v chladničke
- pijeme ráno a večer po jednom štamperliku.
tiež perfektne prečistí krv.....robíme si ho tak dvakrát do roka.
LEDVINY, MOČOVÉ CESTY
Onemocnění ledvin - med obsahuje látku zvanou flaven, která rozšiřuje ledvinové kanálky a pomáhá zbavit se tekutiny z otoků.
NÁPOJ PŘI ODVODNĚNÍ ORGANIZMU Nápoj je vhodný při průjmech a zvracení, kdy dochází k odvodnění organizmu. Lékaři doporučují jíst při této nemoci pouze mačkané ovoce, bramborovou kaši, rýži a vařenou nebo strouhanou mrkev.
Ingredience: 1 l vody, 1 PL cukru, 1 ČL soli, na špičku nože kyseliny citronové, dobarvit džusem. Pít po doušcích. Nápoj je chutný a stravitelný, nedráždí a není těžký.
POMOC IMUNITĚ
Protichřipkový salát Ingredience:500 g kysaného zelí, 2 mrkve, 1 větší jablko, 1 cibule, 1 lžíce strouhaného křenu, 1 zakysaná smetana Postup: Kysané zelí a cibuli nakrájíme a mrkev s jablkem nastrouháme, přidáme strouhaný křena zalijeme smetanou. Dobře promícháme.Řepový med Z černé řípy seřízneme špičku. Vnitřek řepy vydlabeme a do třetiny objemu nalijeme med. Necháme stát přes noc. Med do rána vytáhne z řepy šťávu. Lžíci směsi 5 x denně smícháme s teplým mlékem a vypijeme. CITRÓNY
Během infekce je velmi důležitý přísun dostatečného množství
vitaminu C. Nejlepší je, je-li podávám formou zvýšené konzumace citronu,
kiwi, pomerančů a kysaného zelí.
Teplá citronáda
Šťávu ze 2 citronu smícháme ve vysoké sklenici s 2 lžícemi třtinového cukru a zalijeme teplou vodou. Přidat můžeme i šťávu z jednoho pomeranče. Pijeme každé ráno před snídaní během celého zimního období.
Citrónové rozinky
Balíček rozinek spaříme horkou vodou a dáme do malé misky. Na ně
vymačkáme šťávu ze 2 citronů a necháme několik hodin nasáknout a
nabobtnat. Vitamin C se naváže na hroznový cukr a má pak větší účinek v
našem organismu. Každodenní "zobání" těchto rozinek je skvělou prevencí
proti infekci.
CHŘIPKA A PROCHLADNUTÍ
Ingredience: 10 citrónov, 15 strúčikov cesnaku a 500 g medu.
Postup: Citróny odšťavíme, cesnak pretlačíme - dáme do mixéra a postupne prilievame počas šľahania med. Zmesou naplníme poháriky - uzavrieme a počas dvoch dní necháme za občasného premiešania odstáť. Preventívne užívame nalačno každé ráno za 1 PL (polievkovú lyžicu). Je to vyskúšané, vôbec nemáte v ústach pachuť po cesnaku.
KŮŽE, VLASY
Léčení ranMed je účinná mast na rány, pomáhá odlučovat odumřelé části tkání a ránu přímo vyživuje.
Na bradavice Malinký kousek cibule náplastí přilepíme na bradavici, nejlépe přes noc. Vydržet, opakovat postup cca týden, pak se sama odloupne. Funguje bezvadně.
Na bradavice Česnek nakrájíme na plátky a zalijeme octem. Necháme 7 dní v uzavřené lahvičce. Potom přikládáme každý večer na bradavici. Zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl.
PROTI LUPŮM VE VLASECH
Levná alternativa drahých šampónů - odlít trochu svého šampónu a nechat v něm rozpustit pár tablet acylpyrinu.
PLEŤOVÉ MASKY
JAHODOVÁ -na mastnú pleť: 2 lyžice ovsených vločiek, 3 zrelé jahody, 1 lyžička smotany postup:vločky rozmixujeme, pridáme jahody a smotanu a dobre premiešame. Masku necháme pôsobiť 10 min. zmyjeme studenou vodou.Jahody -čistia a oživujú všetky typy pleti.majú sťahujúce učinky, upokojujú podrazdenu pleť. Obsahujú vitamín C, ktorý chráni pred voľnými radikalmi, teda aj pred starnutím.
BANÁNOVÁ - na suchú pleť: 1 žltok, 2 lyžičky mandlového oleja, 1 zrelý banán. postup:všetky prísady rozmixujeme, nanesieme na pleť a necháme pôsobiť 10 min. Zmyjeme studenou vodou. Banán ma upokojujúce učinky , intenzivne vyživuje a hydratuje vysušenú pokožku.je bohatý na draslík, ktorý udržuje vodu vo vnútri buniek, horčík a mangán.
UHORKOVÁ -na mastnu pleť: 1 šalatova uhorka, 1 lyžica tvarohu. postup:uhorku nastruhame, odoberieme 2 lyžice a zmiešame ich s
tvarohom. Nanesieme na tvar a necháme pôsobiť 15 min. masku zmyjeme
vlažnou vodou. Uhorky -obsahuju až 95 % vody, draslik, železo a
horčík, veľa kremiku a fluoru. spomaluju starnutie pokožky a dodáva jej
pružnost a maju sťahujuci učinok.
AVOKÁDOVÁ
na suchu a zrelu pleť: dužina s 1 zreleho avokada, 1 lyžička medu, 1
lyžička citronovej šťavy, 1 lyžička bieleho jogurtu. postup:prísady
rozmiešame na kašičku a vložíme na pol hodinu do
chladničky. nanesieme na tvar a krk a necháme pôsobiť 10 min.Zmyjeme
studenou vodou. Avokádo- vynikajúci na výživu a regeneraciu unavenej
alebo zrelej pleti.obsahuje olej obohatený na vit. E a mastné kyseliny-
výborný hydratačny prostriedok
JABLKOVÁ - na
mastnú pleť: 1 zrele jablko, 1 bielok. postup: bielok vyšlahame na penu
a zmiešame s nastruhaným jablkom.Necháme pôsobiť 10 min a zmyjeme
studenou vodou. Jablko- obsahuje veľa vody, vlákniny. pôsobí omladzujuco
vdaka vitamínom a stopovým prvkom- najmä draslika
HROZNOVÁ -na
ochabnutu pleť: 10 bobúl hrozna, 1 lyžica olivoveho oleja. postup:
dužinu s hrozna zmiešame s olejom.Kašičku nanesieme na tvar a krk.po 10
min zmyjeme studenou vodou. Hrozno-regeneruje vrchnu časť pokožky,
oživuje zápalové procesy.
Obsahuje veľa minerálnych latok, vlakninu a vitamíny C, E, B, ktoré pleť
rozjasnuju a spomaluju proces starnutia
ZÁDA, KLOUBY
Lék na bolest kloubů a zad10 kaštanů, 1 francovka. Kaštany nakrájíme na plátky a dáme do sklenice, zalijeme francovkou. Po 3 týdny mažeme na bolestivá místa.
NERVY
Nervový systém
Není lepšího neškodného prostředku pro spaní než sklenice vody s medem.
SPECIALITA - BOJ PROTI RAKOVINĚ
JEDLÁ SODA A JAVOROVÝ SIRUP PROTI RAKOVINĚ Následující recept zveřejnil neuropat dr. Murphy, který tvrdí, že mu ještě na rakovinu nezemřel žádný pacient. Neuropat dr. Murphy uvádí: Recept vypadá jednoduše, ale má vědecké vysvětlení. Jako prevence rakoviny se užívá jedna lžička denně. Doporučil jsem to jednomu svému klientovi s bolestmi břicha, kde měl už metastázy. Bolesti do tří dnů přešly a cítí se dobře. Principem působení tohoto receptuře, že rakovinné buňky nesnášejí zásadité prostředí, které je člověku přirozené (zdravý člověk má pH 7,3 - 7,5 ). Rakovina se rozvijí jen v kyselém organismu (pod pH 6). Soda je zásada a s pomocí cukru (rakovinové buňky konzumují 18x více cukru než zdravé) pronikne přímo do buněk. I další alternativní onkologové v Evropě už léčí efektivně rakovinu s pomocí jedlé sody.Ingredience: Javorový sirup, jedlá soda
Postup: 3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody ( soda bicarbona ) smísit ( např. 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody) a promíchat, dát poté v kastrůlku na sporák, zahřívat 5 minut nepříliš silně, dokud směs poněkud nezahoustne. Na počátku může být užíváno častěji, např.3x denně jedna čajová lžička. Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně, dlouhodobě. Může být rozpuštěna ve vodě, čaji, nebo třeba namazána na chléb. Javorový sirup může být případně dočasně nahrazen medem. Obecně platí: nejíst jinak žádný cukr v nápojích ani v pokrmech, s výjimkou trošky ovoce.